четвъртък, 27 март 2014 г.

За поредния погром над пчеларите


Пореден погром над пчелите в България. Пореден погром над пчеларите в България. Пореден погром над пчеларството в България. За пореден път никой нищо не знае, никой нищо не е видял, никой нищо не е чул. Вместо сериозна реакция от страна на пчеларите - поредните вяли лозунги, хленч и гъгниви оплаквания.


По най-занижени цени изтровените 500 кошера в село Свобода, област Добрич, струват между 100 - 150 000 лева, и то без да броим пропуснатия добив на мед през 2014 г. Струват години труд, струват и поминъка на тези, които се издържат само от пчеларството. Кой ще заплати тези щети ?

Така ще бъде и за напред.

Защото ние пчеларите не съумяхме да създадем истинска пчеларска организация, която да брани интересите и бизнеса ни. Затова никой не зачита труда ни и вложенията които сме направили. Ние сме досадни, беззащитни, пречкащи се на големия агробизнес занаятчии, с които никой не се съобразява, които никой не зачита и всеки може да тъпче както и когато му скимне напълно безнаказано. Пчелите могат да бъдат тровени, кошерите да се крадат - на кой му пука. Бог високо, цар далеко.

Затова че се унищожава още един български поминък - какво толкоз !

Съвсем умишлено не споменавам за ползата от пчелите и какво ще последва когато те изчезнат. От както главният агроном на голяма земеделска фирма ме попита дали е вярно, че пчелите опрашвали слънчогледа, разбрах че, пчеларството в България е обречено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар